Mistrovství republiky záchranných psů, Tovačov, 5.-6.10.2012

06.10.2012 18:58

Tovačov hostil od pátku 5. do soboty 6. října 2012 závodníky a rozhodčí Mistrovství České republiky záchranných psů. Slavnostní zahájení probíhalo v pátek v 18 hod na tovačovském náměstí. Zahájení se zúčastnili čestní hosté z řad policie, hasičů, starosta města Tovačova a vlkošský kněz, který vysvětil záchranářskou vlajku s požehnal sportovcům.

Soutěžilo se v sobotu. Hlavní rozhodčí a zároveň rozhodčí poslušnosti byl Jaroslav Sedlák, speciál v Anníně posuzoval Vilém Babička a speciální práce v areálu Tovačov měla na starost rozhodčí Eva Ištvánková.

Poslušnost probíhala na fotbalovém hřišti vedle kynologického cvičiště, jedno pracoviště speciálních prací bylo v areálu za sběrným dvorem a druhé bylo na skládce v Anníně za Toposem. Pátek byl sice chladný, pošmourný, ale soutěžní den - sobota - byl už nádherný. Sluníčko nám svítilo celý den. Posuzování speciálů začalo v 7 hod a skončilo v 18 hod odpoledne. Poslušnost zabrala méně času.

Vyhlášení vítězů proběhlo v 19 hod. opět na náměstí v Tovačově. Na prvním místě se umístila a zároveň Vítězkou speciálních prací se stala Sojková Kateřina s Airou, německým ovčákem bez průkazu původu, druhý byl Katrev Petr se zlatým retrieverem Bonnie Krásná Lukrecia a na třetím místě se umístil Svoboda Pavel s americkým stafordšírským teriérem Dudley Dolakeys, který se stal zároveň i Vítězem poslušnosti.

Já jsem dostala funkci "vedoucí dispečinku" a měla jsem tak na starost veškeré papírování, prezentaci, zpracovávání výsledků, apod. Pája dělal figuranta na speciálu v Anníně.

Poprosila jsem Marcelu Smolovou, jestli by nám nafotila celou akci a Marcela souhlasila. Takže máme navíc naprosto úžasnou fotodokumentaci! Děkujeme moc!!!

Hlavní rozhodčí pan Sedlák, se vyjadřoval pochvalně na činnost dispečinku i na celou organizaci mistrovství, takže jsem byla moc ráda, že se nám to tak pěkně povedlo  :-)

Řekla bych, že se celé mistrovství moc pěkně vydařilo. A to včetně počasí  :-)  Takže hurá, hurá, hurá!!!

 Výsledková listina MR 

Foto od Marcely Smolové

Fotky, které nafotila Helča Novotná naším foťákem

Foto od Hany Černochové

Video od Hany Černochové

Hodnocení MR hlavním rozhodčím J. Sedlákem na  www.zachranari.cz

Napsali o mistrovství:

Přerovský deník

Přerov - nejlepší adresa

 

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160