Seminář s Helou Potfajovou: Zdraví sportujícího psa, Olomouc, 19.-20.11.2011

20.11.2011 17:30

Olomoucký Kirican zorganizoval seminář s MVDr. Helenou Potfajovou na téma: Zdraví sportujícího psa. Hela měla dvoudenní seminář sestavený z teoretických i praktických oddílů, které se střídaly. Začalo se anatomií psího těla, pak následovaly informace o tom, co se děje s naším miláčkem, když např. běží agility, chytá frisbee, cvičí obrany a podobně. Dále jsme se dozděděli, jak bychom měli psa připravovat na sportovní výkon a jak psa uvádět po výkonu zpět do klidu a taky, co se děje, když tak neučiníme. Hela nás naučila se orientovat na psím těle, naučila nás najít hmatné body na psu a také nahmatat důleživé svalové skupiny. Na tomto jsme se také dozvěděli, jak poznáme správně osvaleného psa, jak tlustého a jak hubeného. Každý účastník semináře si pak pod Heleniným dozorem prohmatal svého psa a naučil se na něm nanít vše důležité. Toto vše bylo náplní sobotní přednášky.

V neděli pak bylo probíráno zachovávání pohyblivosti v kloubních spojeních, posilování jednotlivých svalových partií a streching.

Po přednáškách probíhaly vždy na závěr sportovní zdravotní prohlídky psů. Výsledky moc příznivé nebyly: ze zhruba dvaceti prohlídnutých psů byly asi jen tři v pořádku.

Barťa dopadl celkem dobře. Má ale rezervy v nasvalení. Potřebuje posílit hlavně bederní část zádových svalů   :-)

 

foto zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160